info@ simonschrijft.nl

06-28328939

Het valt ook niet mee om in tijden als deze een beetje origineel te zijn bij het adverteren. Als bedrijf zijnde wil je empathisch overkomen, optimaal meedenken met de consument en vooral niet laten zien dat die hele coronacrisis economisch gezien best wel positief is voor jouw bedrijf. De hastags vliegen je om de oren #samenthuis, #samensterk, #wijtegencorona. Om moe van te worden. Dat vind ik niet alleen, dat vindt inmiddels het grootste gedeelte van Nederland. Daarom een oproep aan elke reclamemaker, art director, copywriter of wat voor functie je ook hebt: wees origineel en positef! 

Add a comment
Lees meer: #stopdecoronareclame

De gemiddelde bezoeker van uw website leest slechts 20% van de woorden van een bepaalde pagina. Dat betekent dat uw copywriting duidelijk moet zijn, anders verliest u snel hun aandacht. Een website vullen met tekst is makkelijk, maar je hebt niets aan zomaar wat woorden. Wil je meer omzet of leads genereren? Dan moet je een professionele tekstschrijver inhuren. De voordelen zijn eindeloos: meer bezoekers naar uw website, meer verkoop en ze besparen u tijd om er maar een paar te noemen.

Add a comment
Lees meer: Waarom elk bedrijf een copywriter zou moeten inhuren

Voordat je dit verhaal gaat lezen, is het belangrijk elke mening die je tot nu hebt over Sinterklaas en Zwarte Piet te negeren. Dit verhaal kost een minuutje of tien van je leven, daarna mag je verder gaan met oeverloze discussies over het afschaffen óf het behouden van dat waar je als kind nog zo in geloofde. Dit verhaal gaat niet over goed of fout, gaat niet over misstanden in Nederland, niet over Blokkeerfriezen, niet over wat we dan ook maar opwerpen als argument om in onze standpunten te geloven.

Add a comment
Lees meer: Sinterklaas en Zwarte Piet zijn culturele draaikonten

Laat ik het maar toegeven: ik ben een racist. Dat wat ik nooit wilde zijn en waar ik altijd vol afschuw mijn ach en wee over laat, dat ben ik toch echt zelf. Onlangs liep ik het wekelijkse rondje door de supermarkt te doen en aangezien iedereen wel eens boodschappen doet, kom je ook mensen tegen die een andere huidskleur hebben, of zich anders kleden. Zulke mensen hebben direct mijn aandacht en niet zozeer dat ik wil zien of ze zich bezondigen aan winkeldiefstal, maar meer hoe de omgeving reageert op mensen ‘die er anders uitzien dan wij’. 

Add a comment
Lees meer: Ik ben het zelf