info@ simonschrijft.nl

06-28328939

Blog

Het meisje in de bloemetjesjurk

Begin juni, zondagmiddag, zomaar ergens een verjaardag. De 'grote mensen' zitten buiten al dan niet alcoholische versnaperingen te nuttigen, een aantal kinderen speelt in de tuin. Onder hen ook een vijfjarig jongetje en een achtjarig meisje. Ze hebben elkaar nog niet eerder gezien, laat staan gesproken en vooralsnog blijft deze situatie onveranderd. Ze gaan op in de grote groep kinderen en vervullen daarin hun eigen rol. 

De middag is enigszins gevorderd wanneer het meisje haar moeder opzoekt. Met een sip gezicht vertelt ze dat een jongetje haar verteld heeft dat zij nu verkering hebben. Klaarblijkelijk zit ze er niet op te wachten, anders was ze wel iets enthousiaster geweest. De moeder van het vijfjarig jongetje hoort het meisje ook en weet eigenlijk meteen wel al dat het haar zoon betreft. 

 's Avonds, wanneer het gezin van het jongetje weer thuis is en de kinderen zo ongeveer naar bed kunnen, vertelt moeders nog aan haar vaders van het meisje en dat ze bij haar moeder aan kwam lopen. Instinctief reageert de zoon op het verhaal, hij herkent zijn eigen deel erin: "Ik vond haar gewoon zo leuk, omdat ze zo'n mooie bloemetjesjurk aan had." 

 

Jeugdige gevoelens zijn serieus te nemen, helemaal als het de liefde betreft. Vader brengt zoon naar bed en in dit mannelijke onderonsje steekt zoon zijn gevoelens niet onder stoelen of banken. 

"Ik wil zo graag verliefd zijn op dat meisje", vertelt hij zijn vader in alle eerlijkheid. 

"Maar", probeert vader enige nuance aan te brengen, "je hebt toch al een vriendinnetje op school? Je kunt niet twee vriendinnen tegelijk hebben hoor, daar komt narigheid van. Stel je voor dat jij met de ene gaat spelen, dan wordt de andere hartstikke jaloers." 

 "Nou, dan doe ik ze allebei tegelijk." (letterlijke tekst). 

 Het meisje had nogal een onuitwisbare indruk achtergelaten. Haar bloemetjesjurk zorgde ervoor dat haar verschijning indruk maakte bij de jongens. Bij één in geval dan.  

Als je als ondernemer ook wilt opvallen, een onuitwisbare indruk wilt achterlaten, dan zul je daar wel moeite voor moeten doen. Je identiteit kan nog zo fantastisch zijn, als je niet werkt aan een gedegen uitstraling, dan ziet niemand je staan. Heb je er moeite mee, dan kan het helpen om iemand te vinden die weet wat het is om de juiste aandacht te trekken. 

Simon schrijft – voor alles dat aandacht verdient.